Feeds:
Posts
Comments

Archive for May, 2008

Citizens of Albania do continue to provide Italy with a

large share of its heroin: about half the heroin seized by

the Italian authorities in 2006 was taken from Albanian

nationals. But both the number of Albanians arrested

and the amount of heroin taken from them have declined

in the last few years.

(more…)

Read Full Post »

According to a survey carried out by the Albanian Media Institute about the impact of the media on current Albanian society, 60 percent of the questioned answered that they cause trouble, and only 23 percent of them said that the media contribute positively

Remzi Lani, Albanian Media Institute

Ne vijim te debaklit me ne qender ‘media mogulin’ e Shqiperise, Dritan Hoxha, po sjell nje ‘primer‘ te industrise mediatike ne Shqiperi. Shumica e informacionit duket se eshte pergaditur nga Ilda Londo.

(more…)

Read Full Post »

Entela Hysko

Koment i nje gazetari shqiptar i punesuar (si gazetar) jashte Shqiposferes

Detyra e pare e shtypit eshte INFORMACIONI. Nuk kerkoj as sharje, as lavderime, as gjykime, por vetem informacion. Po behen mbi 10 vjet qe punoj ne shtyp dhe e di se per cfare flas. Kur per nje ngjarje te rendesishme sic ishte vdekja e njerit nga boset me te medhenj te mediave shqiptare, nuk kemi asnje informacion pervec markes se makines, fuqise se motorrit dhe trashesise se trungut te pemes, ketu kemi te bejme me nje situate jashtezakonisht problematike qe ka lidhje me lirine e shtypit dhe qe s’ka te beje fare me “fshehjen e turpit, “mos i bej qejfin armikut”, apo me “urrejtjen per kapitalistet e rinj”. Keto te gjitha jane justifikime idiote. (INFORMATION : nuk e di a e kuptoni kete fjale?) Informacioni nuk ka te beje as me sharjet, as me lavderimet, as me gjykimet.

Read Full Post »

 

Among the strategic directions of the Albanian state that emerged from the demise of the communist dictatorship was its opening up to the outside world. A protracted isolation, the political and ideological narcissism of a sad past, especially in relationships with other countries, and the quixotic arrogance of the communists who ruled the country for almost 50 years have made the Albanian into a ridiculous being in the eyes of Europe. And it was Europe, for its part, that made our post-communist governments eager to join all those international organizations that manifested the least sign of goodwill toward our country. The same may be said about Albania’s membership in the Organization of Islamic Conference [OIC].

(more…)

Read Full Post »

Eugen Mema

Bruksel, prill 2007

NE POLITIKE DUHET MORAL, JO KOMPROMIS ME MAFIEN!

Meqënëse “çunat” e politikës po e rrotullojnë në gojë “fjalën” e fundit e nuk po e thonë, duke dëshmuar kështu prirjet e tyre seksuale, atë herë po e them unë.

Çështja e mediave ka përmasa të paimagjinueshme joligjore dhe jokombëtare. Pro-serbizmi i Frangajve të Klanit dhe këlyshëve të tij Fevziu, Shkullaku, Demi etj, është prej kohësh problem serioz i sigurisë kombëtare.

(more…)

Read Full Post »

Charges pressed over Feb 21 riots
23 May 2008

The Prosecution is to press charges against Denis Morina who removed the metal crest of the U.S. off the country’s embassy in Belgrade during the February 21 riots.

(more…)

Read Full Post »

Veri ymrin

Read Full Post »

Kac Myftaraj, ne vazhdimesi te analizave te personaliteteve te Tiranes, pershkruan Spartak Ngjelen. Ky i fundit pas nje pelegrinazhi qe nisi me monarkistet ka vendosur te formoje nje parti te re. Cilat jane idete e Spartakut?

(more…)

Read Full Post »

Omar Al-Sweilem, a Saudi imam, extols in near-pornographic detail on Saudi television the delights that await the faithful (men) when they find the “black-eyed virgin with her black hair and white face” in heaven. He paraphrases the Sufi sheikh, Harith Al-Muhasibi (c. 781-857):

What hair! What a chest! What a mouth! What cheeks! What a figure! What breasts! What thighs! What legs! What whiteness! What softness! Without any creams – no Nivea, no Vaseline. No nothing! [Ibn Al-Muhasibi] said that faces would be soft that day. Even your own face will be soft without any powder or makeup.

You yourself will be soft, so how soft will a black-eyed virgin be, when she comes to you so tall and with her beautiful face, her black hair and white face – praised be He who created night and day. Just feel her palm, Sheikh! He said: How soft will a fingertip be, after being softened in paradise for thousands of years! There is no god but Allah.

He told us that if you entered one of the palaces, you would find 10 black-eyed virgins sprawled on musk cushions. “Where is Abu Khaled?” “Here, he has arrived!” When they see you, they will get up and run to you. Lucky is the one who gets to put her thumb in your hand. When they get hold of you, they will push you onto your back, on the musk cushions. They will push you onto your back, Jamal! Allah Akbar! I wish this on all people present here.

He said that one of them would place her mouth on yours. Do whatever you want. Another one would press her cheek against yours, yet another would press her chest against yours, and the others would await their turn. There is no god but Allah.

He told us that one black-eyed virgin would give you a glass of wine. Wine in Paradise is a reward for your good deeds. The wine of this world is destructive, but not the wine of the world to come.

Read Full Post »

Prof. K. Maloki
Gazeta “Përpjekja Shqiptare” 1937
Sjellë tek Peshku nga “Syri i Shqiponjës”

Lindorizma shqiptare është një sistem mendimesh, ndjenjash dhe instinktesh, si çdo sistem tjetër jetese, me një botëkuptim të tijën. Si më të parën karakteristike të lindorit shqiptar marrim proverbin e çdo qelepirxhiu të pashpirt: “Haja qenit, pija qenit”. Lindori shqiptar i pret të gjitha të mirat për vete – qelepir – nga të tjerët; bota për të është një burim i pashterun mjetesh, qejfesh e lezetesh të cilët ai i shfrytëzon me çdo mënyrë e metodë, pa pyetur se ku nget e ku vret. Detyrë të ndershme apo sakrifica vetmohuese ndaj botës pranë nuk njeh kurrë lindori shqiptar. Përkundrazi ushujza lindore, e pangijshme, i ngjitet trupit të përbashkët dhe shoqëror dhe ia thith gjakun pa asnjë droje e kujdesje. Dhe në vend që të turpërohet për veprën shkatërrimtare të veten, lindori shqiptar bëhet edhe ma kryenalt, ma kapadai, ma qejfli.

(more…)

Read Full Post »

Older Posts »